Egyéb

Zumba | blog

Most, hogy végre lett egy kis időm és persze kivételesen kedvem is, mivel nem vagyok hulla fáradt és az eső miatt kimozdulni sincs erőm, szeretném ha picit többet megtudnátok végre rólam. Mivel ma totál betegen is mentem zumbázni, annyira szeretem, gondoltam jó ötlet lenne titeket megismertetni vele.

Mi is ez az egész?
A zumba egy leginkább az aerobichoz hasonlító torna,annyi különbséggel,hogy ez sokkal inkább latinos elemekre épül. Nyilvánvalóan a zene is főként latinos,tehát spanyol nyelvű, előfordulnak modernebb,hastáncos mozdulatok is.

Kinek lehet?
Lényegében bárkinek, ha képes vagy ugrálni és mozogni akkor bátran próbáld ki a zumbát. Ha esetleg a sima zumba nem lenne elég, több fajtája is létezik, van vízben,súlyzóval,gyerekeknek,időseknek. Ha eldöntöttük, hogy ki szeretnénk próbálni csak keressünk oktatót a városunkban.Célszerű több oktató óráit is kipróbálni, ugyan minden oktató ugyanazt a tanfolyamot végzi el, de stílusuk és mozgásuk más és más.
Az első órára csak egy sportcipőre ,vízre és törölközőre lesz szükség. Álljunk minél közelebb az oktatóhoz,hogy a mozdulatokat jól lássuk,és ő is segíthessen. Először próbáljuk csak a lábunkkal követni a lépéseket. Az elején szokatlan lehet a sok csipőrázás ,néhány hónapba beletelhet mire elkezdjük igazán élvezni, addigra már tudjuk az alaplépéseket, sokkal inkább a zenére figyelünk. Engem mindig feltölt energiával eleve maga a sportolás (már ha ez annak számít:D) és a spanyol zene is (imádom a spanyol nyelvet), arról nem is beszélve, hogy a hangulat csodás és új emberek is megismerhetsz, a mozgáskoordinációd fejlődik,izmosabb leszek..Folytathatnám még a felsorolást,de azt hiszem már ez is bőven elég.

Remélem kipróbáljátok és meg is szeretitek, mint én is, már több mint 4 éve:D

Itt egy videó kedvcsinálásképpen, természetesen ők profi oktatók, több évnyi zumba oktatással a hátuk mögött,biztos hogy az első óránkon mi nem fogunk ilyen jól mozogni:D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s