Kreatív

Néhány új rajzeszköz

51yydtJ5DJL._SY300_ Mostanában sikerült néhány új eszközt beszereznem a rajzoláshoz, mind nagyban megkönnyítették számomra a rajzolást, habár egyik sem nélkülözhetetlen.

 • 2H-s és F-s ceruzák
  Nem kell nagy dolgokra gondolni ennél a két ceruzánál, a lényegük annyi, hogy a hagyományos HB-s ceruzánál keményebbek. Ez azt jelenti, hogy halványabban fognak,és picivel nehezebben lehet elsatírozni őket.PencilGradingChart
 • 4B-s és 8B-s progresso
  Ez a két ceruza lényegében a két előző ceruza “ellentéte”. Sokkal sötétebben fognak, könnyen elkenhetők és radírozni szinte lehetetlen őket.
 • papírceruzák
  Papírból készült rudak, ceruzaformára hegyezve. Nagyban megkönnyítik a satírozást, egy egyszerű papírzsepivel vagy az ujjunkkal ellentétben kis felületen is lehet satírozni, ráadásul sokkal precízebben. Nekem kemény 200 Ft-ért sikerült beszerezni valamilyen noname márkától, de célnak megfelelnek.
 • gyurmaradír/monopolradír
  Ez a kis találmány is a precizitást hivatott megkönnyíteni, míg a hagyományos radírral csak nagy felületen és mindent lehet radírozni, addig ezzel apró részeket is.Szintén nem nagy összeg, 300 Ft-ért vettem Koh-i noor márkájút.(kapható Faber-Castell ugyanennyiért)

Ha próbáltátok már valamelyiket, vagy ajánlanátok más rajzeszközt azt írjátok meg kommentben:D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s