Egyéb

Nyelvtanulás online

ID-100304390Valószínűleg ti is próbáltatok már nyelvet tanulni az internet segítségével.Én próbálkoztam már netes tanulással,de nem jutottam túl sokra, szeretném újra megpróbálni (illetve kb 1 hónapja már csinálom). Eddig az volt az a baj, hogy hamar elment a kedvem a tanulástól, mivel rendszeres elfoglaltságot jelent. Ahhoz viszont suli/munka mellett nem sok kedve van az embernek.
Pedig működne a dolog, legalább társalgási szinten szerintem meg lehet tanulni tanár nélkül is. Könnyebb nyelveket biztosan.

Többféle nyelvtanulással foglalkozó oldalt próbáltam már, nekem a duolingo.com tetszett a legjobban. Valóban ingyenes és sok nyelven elérhető (és folyamatosan bővül). Ez a szókincs elsajátításához használható és olyan tempóban haladunk ahogy mi szeretnénk, viszont a beszédet nem lehet innen megtanulni. (Szeretnék a beszéd gyakorlására valami jó módszert találni. Vagyis ötletem lenne, de honnan akasztok le egy spanyol anyanyelvűt..)
A duolingo-n kívül a lyricstraining.com-on a hallott szöveg értését is szoktam gyakorolni különböző nyelvű dalszövegek használatával. Ez a két oldal hasznos, mert napi fél óránál többet nem kell a tanulásra szánni és szórakoztatóvá teszik a nyelvtanulást.
Ha a motiváció fogyna el akkor ellátogatok a otevotnyelv.com-ra, a blog írója öt év alatt akar öt nyelvet megtanulni, és többé-kevésbé sikerül is neki. Bizonyítva, hogy nem lehetetlen online,autodidakta módon tanulni munka mellett.

A  végső célom az lenne , hogy társalgási szinten megtanuljam a kedvenc nyelvemet. Nyilván minél rövidebb idő alatt. Talán ezekkel a módszerekkel és sok-sok türelemmel sikerül, ha tényleg foglalkozok vele rendszeresen.

 

Nyelvtanulás online” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s