Egyéb

Jobb agyféltekés rajzolás

brainValószínűleg néhányan már hallottatok az ún. jobb agyféltekés rajzolásról. Ennek a lényege, hogy a bal agyfélteke helyett – amely a logikus dolgokért felelős – a jobb agyféltekét használjuk rajzoláskor. Ez az agyfélteke felelős a kreatív dolgokért, segít részleteiben látni a világot.

Ezzel a módszerrel a rajzolás tanulható akár a nulláról is, illetve fejleszthető természetesen gyakorlással. Persze az elején nem könnyű és a bal agyfélteke küzdeni is fog elleni, de ez normális csak próbáljuk tovább. Nem kell félni tőle,  hiszen semmit sem változtat meg az agyunkban csupán a megszokottól más látásmódra váltunk.

Ha szeretnénk elsajátítania a módszert több lehetőségünk is van. Mehetünk tanfolyamra, ez biztos módszer viszont egyrészt drága másrészt nem is biztos,hogy a környékünkön mostanában indul. Illetve több napot is igénybe vesz és az alsó korhatár 14 év. És mivel nekem enélkül is sikerült megtanulni rajzolni nem is feltétlen szükséges.
Elsajátíthatjuk könyvből ( Betty Edwards – Jobb agyféltekés rajzolás) vagy annak internetes verziójából. A könyv részletesen leír mindent, amire szükségünk van,apró trükkökkel, ábrákkal segíti a rajzolót. Habár némi költsége ennek is van, meg kell vennünk a könyvet és a szükséges eszközöket (a tanfolyamon ezt általában biztosítják ). Viszont a könyvből megtanulható a jobb agyféltekés rajzolás.
/A pdf-es verzió is ugyanolyan jó, viszont a képeket célszerű kinyomtatni, hogy meg tudjuk rajzolni./

Szóval ha van kedvetek néhány napot rajzolással eltölteni a jobb agyféltekés rajzolás jó választás lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s